Sparco - Ett vida känt namn inom bilsport

  

Sparco är ett italienskt märke som specialiserar sig på säkerhetsutrustning inom racing. Det är grundat av två italienska tävlingsförare, som ville göra racing till en säkrare sport och minska antalet allvarliga skador.

Deras första produkt var en brandsäker racingoverall som de lanserade år 1977. Deras overall kunde motstå eld i 11 sekunder, vilket var ett imponerande rekord på den tiden.

Efter den lyckade lanseringen, fortsatte Sparco att revolutionera säkerheten inom racing genom att bredda sitt produktsortiment med bland annat högteknologiska stolar, rattar, rullburar och bältesharness. Utöver det så har Sparco utökat sitt sortiment när det kommer till personlig utrustning och erbjuder idag allt från racingskor till några av de bästa hjälmarna på marknaden.

Sparco blev synonymt med motorsport under 80-talet med stora framgångar inom till exempel formel 1. År 1990 börjar de även lägga fokus på att skapa produkter för att modifiera bilar, då intresset för tuning har växt runt om i världen. I början av 2000-talet la de fokus på att bygga kvalitetsprodukter i kolfiber och inleder samarbete med bland annat Ferrari, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Maserati och Alfa Romeo. Med andra ord så använder några av de snabbaste bilarna i världen sig av produkter från Sparco. 

 

 

Med sin långa erfarenhet, höga kvalitet och breda sortiment, är det lätt att förstå varför Sparco är en av dom mest populära tillverkarna när det kommer till säkerhetsutrustning för motorsport. Så om du vill ha utrustning i toppklass, antingen till dig själv eller till din bil, tycker vi helt klart du ska överväga att välja Sparco.

Genom egen design, noggranna materialval och höga kvalitetskrav kan Sparco erbjuda säkra högkvalitetsprodukter för tävlingsbruk i alla motorsportklasser. Sparco produkter för tävlingssammanhang är godkända och klassade enligt FIA, SFI och Snell normer. Teamen och förare som ställer höga krav på sin utrustning väljer Sparco.

 

Personlig förarutrustning, säkerhetsutrustning, hjälmar, stolar, biltillbehör m.m. i världsklass.

 

Tack vare Sparcos vidtäckande och breda sortiment av förarutrustning kan man som kund hitta absolut rätt produkt för sitt ändamål. Man har även möjlighet att sätta en personlig prägel i form av färg och utseende.

Sparco erbjuder högkvalitativa och säkra produkter, med bästa passform och hög slitstyrka, i ett antal olika storlekar och färger. Godkända för tävlingsbruk; klassade av FIA, SFI och Snell.

För att lättare hitta den perfekta storleken på din skyddsutrustning, kan du enkelt följa deras storleksguide. På det sättet får du en bättre känsla av vilken storlek på overall, handskar eller skor du bör beställa.

Föraroveraller finns i olika kategorier; lätta och bekväma, sydda av bästa material. Tillverkade av tyg som andas och ofta är i antistatiskt utförande. Overallerna är flexibla och bekväma att bära och designade så de inte tynger eller stramar åt. Sömmar där stor belastning förekommer är extraförstärkta.

Underställ i följsam och bekväm design, sydda av komfortabelt lättviktsmaterial som andas och är bekväma att bära. I serien ingår tröjor, byxor, strumpor och balaklava.

Sparco skor är gjorda i helt olika material för att få rätt material på rätt ställe. De är självklart flexibla och förstärkta på rätt ställen. Den ergonomiska formen följer noggrant fotens anatomi, för att kännas integrerade och behagliga samtidigt som smuts och damm hindras att tränga in.

Förarhandskar med följsam ergonomisk utformning och förformat handgrepp. Greppförbättrande ytor i handens insida. Extra långa handskar ger skydd för handleden.

Det breda sortimentet av Hjälmar har alla den senaste säkerhetsteknologin inbyggt från fabrik, håller högsta säkerhetsfaktor, är komfortabla och behagliga att bära. Sparco erbjuder både integralhjälmar och öppna hjälmar. Sparco erbjuder även Skydd och stödkragar som håller samma toppkvalitet som det övriga sortimentet.

Sparco har även ett brett sortiment av högkvalitativa produkter för tävlingsdepån, däcksvärmare, däcktrycksmätare, depåtavlor, varvräknare/tidtagarur m.m. samt personlig utrustning för depåpersonal såsom overaller, hjälmar, handskar och verktygsväskor/bälten m.m.

 

BILTILLBEHÖR

Sparco tillhandahåller ett brett sortiment av tävlingsutrustning till själva bilen; proffsartiklar för rena tävlingsbilar. Självklart håller även detta sortiment absolut högsta kvalitetsnivå som kännetecknar alla Sparco produkter. I utbudet finns bl.a. deras kända och älskade Sparco stolar, säkerhetsbälten, rattar, intercomutrustning, brandsläckare, fönsternät m.m.

PERFORMANCE

I Sparcos sortiment finns även en helt egen linje med tillbehör och utrustning för gatbilar; ett fint sätt att uppgradera och ge en personlig touch även på gatbilar, driftingbilar, vardagsbilar eller teambilen.

Performance-serien erbjuder bl.a. bilstolar, säkerhetsbälten, rattar, växelspaksknoppar, växelspaksdamasker, pedalsatser, fotstöd, bromsspakar för drifting, mattsatser, luftfiltersatser, tanklock av flygplanstyp, huvlås, stänkskydd m.m.

KARTING

Sparco har även ett brett spann med utrustning och tillbehör till karting.