Simons Sportsystem erbjuder högsta kvalité, bättre prestanda, sportigt ljud och snygg design.

 

Simons Sportsystem är ett sportigt alternativ till original avgassystem.  Varumärket Simons Sportsystem ägs av företaget RAY Metallfabrik AB. 

Sortimentet består av två huvudgrupper:

Simons Sportsystem - Sportavgassystem anpassade till olika bilmodeller. Sportsystemen säljs oftast i packade satser från katalysator och bakåt.

Simons Universal - Byggdelar för att bygga egna avgassystem.

Historia

1961 startades Ray Metallfabrik AB av Simon Angerd. Tillverkningen under de första åren bestod till huvuddelen av ljuddämpare till Volvo PV och Saab 2-takt.
Efter några år påbörjades tillverkning av sportavgassystem.
De såldes till en början under namnet Rallye.
Senare användes namnet Simons Rallye Sportsystem.
Sedan 1985 heter det kort och gott: Simons® Sportsystem
Under 80-talet utvecklades Simons till en stark produkt i Skandinavien.
Hög kvalitet och god passform gjorde systemen mycket populära.
Under 90-talet expanderade Simons ytterligare och utlandsmarknaden kom
att bli allt viktigare.
Efterfrågan på rostfria produkter ökade och kvalitéerna SS och TOP-quality
lanserades i början av 2000-talet.
Verksamheten bedrivs fortfarande som familjeföretag av tredje generationen efter
Simon och vi är idag ca 45 anställda.

Tillverkning

All tillverkning sker i deras fabrik i Ljungsarp. Simons® Sportsystem har ett stort lager med rör och plåt och tillverkar allt från bockade rör och upphängningar till perforerade insatsrör och ändrör. Företaget är ISO-certifierat och uppfyller kraven i ISO9001:2015. 
Produktionen sker med modern teknik i kombination med stort hantverkskunnande. Vissa delar av produktionen är automatiserad med robotar ,laserskärmaskiner och automatpressar medan andra delar som montering och svetsning är ett rent hantverk. Egen tillverkning av verktyg och maskiner gör att produktionen är optimerad för tillverkning av sportavgassystem.


Utveckling

Simons® Sportsystem jobbar kontinuerligt med utveckling av nya system. Vid framtagning av nya system lånar de alltid in bilar för att köra tester i deras utvecklingsavdelning. Simons® börjar med att prova ut rördimensioner och ljuddämpare för att erhålla rätt ljudnivå och lägsta mottryck, sedan mäter de mottryck och ljudnivå genom standardiserade mätmetoder både vid stillastående och vid förbikörning på en speciell teststräcka.
Avancerade mätinstrument används och alla resultat dokumenteras i en databas. Trots lång erfarenhet att konstruera avgassystem krävs det ofta 5-10 olika tester på bilen innan de hittat ett utförande de riktigt är nöjda med. När Simons® väl har fått fram rätt ljud och mottryck tar de fram geometrin på avgassystemet för att ge perfekt passform.

Autoracing lagerhåller ett brett utbud av Simons avgassystem. Besök vår butik så hittar du säkert rätt system till din bil.