Meguiar´s Bilvård - över 100 år av bilvårdsperfektion

Historia

Det är tveksamt om Barrys morfar, Frank Meguiar, Jr., kunde förutspå vad hans första flaska av möbelpolish 1901 skulle leda till under de närmsta 100 åren. När det först började, tillverkade han en flaska polish i taget med hjälp av en äggvisp. Efter ett tag kunde han nattetid, med hjälp av sina barn tillverka tillräckligt med produkter för att fylla de beställningar han hade nästa dag så han kunde betala för sina egna varor och ingredienser.

När den första hästlösa kärran kom flyttade Frank Meguiar sin uppmärksamhet till Automobilen. Eftersom den var tillverkad av trä var den täckt av samma ytskikt som möbler, var det en enkel övergång som satte kursen för Meguiar’s dominans i bilvaxbranschen idag.

Från hans första flaska av möbelpolish var frank Meguiar bestämd på en punkt; att han aldrig skulle sälja en enda produkt, om han inte var övertygad om att den var den bästa i sitt slag på marknaden. Till denna dag följer familjen den övertygelsen och som resultat har det genererat miljoner av entusiastiska användare världen över. Familjen beskriver sina kunder som” galna fans”

När Frank Meguiar, Jr. Gick bort 1950 började hans tre söner som varit hans affärspartners att utveckla företaget. Den äldste sonen, Maurice blev Sales Manager, mellansonen Malcom (som är Barrys pappa) delade sin pappas kärlek till produkterna, därmed fortsatte han att utveckla och skapa nya produkter, tex. Meguiar’s Cleaning Vax, som är det bäst säljande flytande vaxet i Amerika. Den yngste av de tre bröderna, Kenneth, var chef över produktionen. det var det perfekta partnerskapet och genom hårt arbete, engagemang och ledarskap klarade sig företaget genom sin andra generation.

 

 

Bilvårdsprodukter av högsta kvalitet

I de tidiga åren var Meguiar’s fönsterputs och vaxer menade för professionellt bruk och användes i första hand av bilfabriker, bilhandlare, verkstäder och detaljhandlare. De flesta billackerare polerade sina bilar med Meguiar’s produkter, och nästan alla bilar som ställdes ut på bilutställningar visade en reflekterande finish som uppnåtts med användandet av Meguiar’s produktserie för professionellt bruk. På 60-talet blev bilutställningar allt vanligare även för privatentusiasterna och många besökare började känna igen att det var Meguiar’s produkter som skapade den speciella hög-glänsande ytan. Fler och fler människor började att pressa återförsäljarna så att de skulle börja sälja Meguiar’s Mirror Glaze produkter. Tvingad av sina entusiastiska kunders krav, introducerade familjen Meguiar’s produkter anpassade även för den privata marknaden år 1973. Idag är Meguiar’s produktfamilj den största på konsumentmarknaden.

Redan från början har Meguiar’s varit aktiva bilsamlare. Barry Meguiar säger, ” vi är bilkillar som råkar vara inom bilvaxbranschen”. Den ultimata upplevelsen för oss är när våra två passioner förenas i exalterade “Best Of Show” vinnare som använder våra produkter. Och det är en återkommande förekomst. Vid förra årets 50-årsjubileum av det prestigefulla Pebble Beach Concours dÉlegance, den mest berömda bilutställningen i världen, hade 21 av 25 vinnare använt sig av Meguiar’s produkter för att uppnå ett perfekt, felfritt resultat.

För att värdesätta hobbyfantaster för år av vårdande och omhändertagande av sina bilar, har Familjen Meguiar skapat Meguiar’s Award, vilken årligen hedrar en person som i sina handlingar gjort något som är betydelsefullt för bilsamlarhobby. Man utnämner honom eller henne som “årets person”. Den kända bilarartisten Dennis Hoyt fick i uppdrag att skapa en träskulptur som delas ut för att hedra pristagarna. Några av vinnarna till Meguiar’s Award har bland annat varit grundaren till Petersen Publishing, Robert E. Petersen; känd talseman för bilsamlarhobbyn, Bruce Meyer, och NBC:s Tonight Show, programledare Jay Leno.

Internationellt fortsätter Meguiar’s att expandera globalt över hela världen vilket inkluderar ett huvudkontor i Hong Kong med underordnade kontor bland annat i Toronto, Paris och Sidney. Meguiar’s fungerar som en konsult till de flesta större biltillverkare i världen gällande lackkvalitet och lackförbättringsfrågor.

Meguiar’s ingenjörer arbetar i nära samarbete med billackstillverkare, biltillverkare, bilhandlare, bilvårdsföretag, verkstäder och detaljhandlare. Detta gör att produkterna är uppdaterade, kvalitativa och användarvänliga. Allt för att bibehålla kvalitén hos Meguiar’s produkter.

Meguiar’s huvudkontor ligger i Irvine, CA, men de tillverkar sina produkter i en 200,000-sq ft. Stor produktionsanläggning i Nashville, TN. All tillverkning sker under noga övervakning av företagets ordförande, Mike Meguiar och hans bror Frank. Sönerna till den andra generationens, Kenneth Meguiar.

Familjeföretaget tillverkar mer än 300 olika produkter och skydd för hem, bilar, båtar, tåg och flygplan och för nästan alla andra typer av ytor. De fortsätter i Frank Meguiar’s anda; att varje produkt som kommer från Meguiar’s ska vara den bästa i sitt slag på marknaden.

Autoracing är stolta över att kunna erbjuda dig ett brett sortiment av Meguiars produkter. Vi har det mesta på hyllan, redo att skickas till dig samma dag som du lägger din beställning.