Hankook - En av världens största däckstillverkare!

 

Hankook grundades 1941 som Chosun Tire Company, det första bildäcksföretaget i Korea, och smidde en vision under en tid då fröna till tidig industrialisering såddes i ett land som saknade resurser för att växa framgångsrikt. Det man inte visste då var att Hankook senare kom att bli en av världens största däckstillverkare. Med ett tänkesätt för industri och teknisk utveckling kunde Hankook etablera sig som en hörnsten i Koreas industriella framsteg.

Det var först 1992 som Hankook gick in i motorsporten och debuterade genom att tillverka sitt första däck för motorsportbruk, Z2000 som snabbt nådde en står framgång och låg till grund för den ökade aktiviteten inom just motorsporten som vi sedan tidigt 90-tal följt hela vägen fram till idag.

 

 

Att Hankook erbjuder en uppsjö med olika däckmodeller är kanske något vi alla redan vet, men vad som kan vara bra att veta är att även Motorsportsavdelningen av Hankook besitter ett stort utbud av olika däckmodeller. Det spelar ingen roll om du kör på asfalterade racingbanor, grusiga skogsvägar, leriga åkermarker eller på isen i norr, Hankook har något som kommer att passa dig oavsett ändamål och tävlingstyp. Inte bara däckets initiala uppbyggnad är valbart utan Hankook låter sig självklart välja hårdheten på gummiblandningen för att du ska ha möjligheten att maximera ditt utövande oförhindrat. Några utav däcksmodellerna för grusanvändning har även rotationsriktning för att säkerställa högsta prestandan i däcken du väljer att tävla med. Från 1992 har Hankook ständigt utvecklat däck för motorsport med Z2000 som utgångsobjekt och dess vidareutvecklingen har numera lett till att Hankook Motorsport idag står med ungefär 20st däcksmodeller och var modell med olika val av dimensioner, hårdhet & vissa modeller har som tidigare nämnt även rotationsriktning.

 

 

 

 

 

 

Genom åren har Hankook samlat på sig en imponerande meritlista allt tack vare engagemang, passion, vilja & målmedvetenhet. Nedan är några av dem bedrifter som Hankook tillsammans med sammansvetsade team och duktiga förare åstakommit tillsammans:

  • Dem har bland annat Hankook Team Heico nådde tredje plats på 24h Nurburgring
  • Blivit vald som officiell däckleverantör för RALLY-VM (WRC)
  • Hankook- Chris Forsberg Racing Team nådde 1:a plats, Papadakis Racing Team vann 2:a plats vid 2014 Formula Drift Pro Series Championship
  • Hankook- Rhys Millen Racing Team vann 2:a plats vid 2016 Pikes Peak International Hill Climb
  • Atlas BX Racing Team slutar på första plats i CJ Super Race Championship (Super 6000 Class)
  • Utvald som officiell däckleverantör till Europas Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup
  • Fått tekniskt godkännande för FIA Formula One Grand Prix Season 2020-2023

 

 

Med sin fortsatta utveckling och den genuint noggranna kvalitetssäkringen kan du känna dig trygg med Hankook som däcksval, även miljön ligger högt upp på Hankooks prioritet vilket gjort att dem även är ett företag i framkant när det kommer till miljöhantering och anpassning med allt från tillverkning till maskinval och återvinning. Med detta sagt kan vi konstatera att val av däck inte bara handlar om en enstaka faktor, utan valet i sig är ett commitment där du tillsammans med din bil kan få en större förståelse i vad grepp betyder och vad ni kan anpassa det med hjälp av många olika faktorer på däcken som i slutändan leder till framgång och förhoppningsvis vinst!

 

Du kan alltid läsa mer om dem olika däcktyperna genom att Klicka Här för att komma till produkterna.