sabelt bälte racing

Säkerhetsbälten från Sabelt

 

Sabelt säkerhetsbälten; ett brett sortiment av högkvalitetsbälten där säkerheten i motorsportsammanhang kommer i första hand.

Företaget grundades redan år 1972 och har sedan dess försett toppteamen inom motorsport, ända upp till Formel 1, med säkerhetsutrustning av toppkvalitet.
Vad gäller Sabelts säkerhetsbälten så har de tack vare egen design, egna lösningar och noggranna materialval fått fram oslagbara kombinationer av bekväma bälten med lätt vikt och hög styrka, alltid med högsta möjliga säkerhetsaspekt.
Sabelt säkerhetsbälten finns som 4-, 6-, 7- och 8-punktsbälten.
Sabelts säkerhetsbälten uppfyller de högsta kvalitets- och säkerhetskraven och är godkända för tävlingsbruk av FIA och SFI.

I Sabelts utbud ingår även bilstolar samt personlig förarutrustning såsom overaller, skor och handskar.

Kolla in vår webshop så hitter du ett brett utbud av Sabelt produkter.

Vad är Sabelt bälte?

Sabelt bälte är ett högkvalitativt säkerhetsbälte som idag har många användningsområden. Deras bälten nyttjas inom militären, i flygplan, bussar, rymden, traktorer och många fler områden där det krävs tåligare och säkrare bälten. Företaget har sedan år 1972 arbetat med en fortsatt utveckling av sina bälten vilket gör att de idag kan presentera bälten med en lätt vikt och en mycket god styrka och allt detta med en mycket hög säkerhet.

Vad är 6 punkt bälte?

Detta är ett bälte som används flitigt inom Rally samt Racing världen över. Att det är ett 6 punkt bälte betyder att den är försedd med 6 stycken bältesöglor för att göra säkerheten så hög som möjligt. Bältet har sex remmar där två träs mellan benen och tre över midjan. Samtliga bälten från Sabelt är godkända av FIA samt SFI för att användas vid tävling i motorsport där det krävs bälten som uppfyller de ställda kraven på kvalitet och säkerhet.

Är Sabelt bälte säkra?

Detta är säkerhetsbälten som lever upp till de förväntningar och krav som ställs för att kunna nyttjas inom motorsport. Bältena är högkvalitativa och deras kvalitet gör oss inte besvikna. De har kontinuerligt jobbat för att fortsatt kunna utveckla sina bälten och de är idag godkända för tävlingsbruk och uppfyller samtliga krav för att klassas som högsäkra bälten. Bältet ser till att föraren av ett fordon, om en olycka inträffar, förflyttas minimalt och förblir kvar i sin position. Detta gör att skador som kan uppstå vid olyckor kan minimeras och hållas på en låg nivå.