Powerflex - De bästa bussningarna för din bil

Ledande europeisk tillverkare av High performance polyuretankomponenter till gat- och tävlingsbilar.

 EPTG Ltd (European Polyurethane Technologies Group) bildades i Storbritannien 1996 för att dra nytta av de betydande framstegen som gjorts i utvecklingen av polyuretan under de senaste åren.

Företaget har en bred erfarenhet av fordonsupphängning och chassisystem. Genom att kombinera dessa erfarenheter med avancerade tillverkningstekniker av polyuretan, ledde detta till utvecklingen av ett brett sortiment av högpresterande polyuretankomponenter för fordon som nu är kända över hela världen under produktnamnet POWERFLEX.

Powerflex har tagit fasta på den ständiga utvecklingen och förfiningen av materialet polyuretan och fört över den senaste teknologin till sitt produktsortiment.

Polyuretan har funnits i bilsammanhang i många år men Powerflex använder alltid de nyaste materialsammansättningarna för att få fram högteknologiska produkter av senaste typ. Tack vare egen tillverkning styrs design, utformning, materialsammansättning samt test av komponenterna i egen regi.

Noggrann kvalitetskontroll, brett sortiment och bästa produktkvalitet har gjort Powerflex till Europas marknadsledare inom segmentet polyuretankomponenter för bilbranschen.

Oslagbar passform och längre livslängd

 Powerflex använder egen komponering av materialet polyuretan och egen design för att kunna framställa och erbjuda komponenter med korrekt funktion, bättre passform och längre livslängd än vanliga gummibussningar. Den unika materialsammansättningen ger rätt hårdhet och flexibilitet i t.ex. bussningar så vibrationer och resonans elimineras medan de ger en stadga och styvhet som överträffar original gummibaserade bussningar.

Ett vanligt problem med polyuretanbussningar av andra fabrikat är att de är för hårda och styva och åstadkommer oljud, vibrationer och resonans. Powerflex chassibussningar är tack vare den egna materialkomponeringen och unika designen 25-30 % styvare än original gummibussningar med bibehållen ljud- och vibrationsabsorberingsförmåga.

Med Powerflex polyuretankomponenter i framvagn, hjulupphängning och chassi uppnås en förbättrad stadighet och vridstyvhet för bättre väggrepp och kurvtagningsförmåga. En stadig hjulupphängning eliminerar även snedslitage av däck.

Powerflex chassikomponenter har även en säkerhetsaspekt. Minskad flexibilitet och mindre bryt-/vridrörelser i hjulupphängningen ger fastare och säkrare inbromsningar med bibehållna hjulvinklar och fullt däcksgrepp.

Powerflex poluyretanbussningar för hjulupphängning/chassi finns i tre kategorier med olika egenskaper för skilda användningsområden och körstilar

Road Series-bussningar för gatbilar (lila) förbättrar din bils chassiprestanda och ger bättre väghållning tack vare högre vridstyvhet och mindre flex i hjulupphängningen, utan att tumma för mycket på komforten. Detta innebär att fjädringen lättare kan göra vad den ska. Det betyder att dina däck alltid har mer kontakt med vägen, vilket förbättrar säkerheten och prestandan. Denna högkvalitativa polyuretan är lika bra om inte bättre på att hantera buller, vibrationer och ryck jämfört med gummi. Powerflex-bussningar erbjuder därför fördelar som: förlängd däcklivslängd, förbättrad prestanda, ökad säkerhet och ökad kostnadseffektivitet.

Black Series-bussningar för tävlingsbilar (svart) är specialanpassade för tävlingsbruk där hög styrka och styvhet krävs för oförändrad hjulupphängningsgeometri även under hårda körförhållanden. De tillverkas av Powerflex Black 95 Shore A-sammansättning för att ge maximal kontroll av din bils chassigeometri. Detta material kan vara upp till 80% mer motståndskraftig mot belastning än standard gummi och 25% styvare än Powerflex lila Road series-bussningar. Om ditt krav enbart är den ultimata väghållningen och chassiprestandan, är Powerflex Black Series unik och erbjuder den mest exakta och precisa inställningen för ditt chassi.

Heritage Collection-bussningar för restaureringsobjekt (grå) tillverkas av moderna material med egenskaper som är anpassade för vägen. Dessa mörkgrå färgade bussningar förbättrar prestandan hos renoverade bilar och samlarbilar, samtidigt som de behåller samma standardutseende som en gummibussning. 

Powerflex Heritage är framtaget tack vare den växande efterfrågan på kvalitetsersättningsdelar som utseendemässigt stämmer överens med originaldelen och restaureringsprojektet som helhet. Samtidigt som du får alla fördelar gällande prestanda och livslängd som erbjuds av Powerflex unika blandning av polyuretan. 

Vid designen av hjulupphängningsbussningar har även monteringen tagits i beaktande; Powerflex bussningar har gjorts för att lätt kunna monteras själv utan specialutrustning/verktyg.

 

Avgasupphängningar

Både modellanpassade och universal upphängningar för avgassystem i stadig och hållbar polyuretan ger en säker och stadig förankring av avgasrör, ljuddämpare och katalysator.

Eliminerar onödiga rörelser och brytkrafter på avgassystem, rörskarvar, anslutningar och flänsar.

 

Chassi/hjulupphängnings bussningar

Ett vidtäckande sortiment, både modellanpassade och universal, polyuretanbussningar för fram- och bakvagn, hjulupphängning och chassi. Ger bilen stadighet och styvhet utan att göra avkall på komforten. Medför förbättrad väghållning, bättre väggrepp och högre säkerhet. 

Finns i två olika kategorier; Road-Series (lila) för gatbilar och Black-Series (svarta) för tävlingsbilar. Dessa bussningar är lätta att montera själv utan specialverktyg.

 

Powerflex genomslagsstopp

Även här erbjuder Powerflex ett brett sortiment av både modellanpassade genomslagsstopp och universalmodeller i polyuretan. Levereras både separat och i kompletta kit. 

Förhindrar skador på hjulupphängning, chassi och fjädringskomponenter genom att absorbera stötar och shockkrafter vid stora fjädringsrörelser och genomslag.

 

Powerflex PowerAlign camberbultar

Modellanpassade camberbultar av högsta stålkvalitet; ett bra komplement vid installation av Powerflex polyuretanbussningar för att få en precis och stabil hjulinställning. 
Levereras i sats om två bultar inkl. brickor och muttrar.