Marknadsledande inom säkerhet för motorsport

Lifeline grundades 1994 och är den ledande tillverkaren av brandsäkerhetsutrustning och brandsäkerhetssystem till motorsportindustrin.
Tack vare sina dedikerade design- och utvecklingsanläggningar och i passionerade anställda, säkerställer Lifeline att deras kunder får de mest effektiva säkerhetsprodukterna av högsta kvalitet.

Deras kontinuerliga engagemang för forskning och utveckling säkerställer att du har de mest innovativa och banbrytande produkterna som finns tillgängligt. Detta är samma produkter som används av majoriteten av eliten inom tävlingsförare och stall.


Lifeline-produkter används över hela världen, i varje klass av racing F1, WEC, Formel E, och WRC. Tack vare denna breda erfarenhet, kan Lifeline hålla sig ett steg före konkurrenterna. Det innebär att du som förare kan fokusera på att hålla din ledningen i loppet - medveten om att du skyddas av de bästa säkerhetsprodukter som finns.

 

 

  

Förstklassiga brandsläckarsystem


Den första generationen av släckarsystem som producerats av Lifeline tillverkades med Halon 1211 som släckmedel, dock så var Lifeline tvungna att avsluta tillverkningen av Halon på grund av dess miljöpåverkan. Således började forskningen för att ta fram en effektiv ersättare för ett släckmedel som hade tillhandahållit många års värdefull service. Lifeline var banbrytande med att introducera ett lätt, miljövänligt, skumbaserat släckmedel vid namn ZERO 2000.

Lifelines ständiga engagemang för forskning och utveckling säkerställer att de kan leverera de mest innovativa och banbrytande produkterna som finns tillgängliga. 

Lifelines Zero 360-system är resultatet av över 5 års intensiv forskning och utveckling där de använder 3M Novec 1230, som är ett miljövänligt flytande gassläckningsmedel. Detta system används redan av många team inom motorsporten och Zero 360 är ett förstklassigt val. Genom att använda Lifelines Compression Discharge-teknik säkerställs överlägsna resultat över standard trycksystem.

Lifeline erbjuder nu ett omfattande sortiment av brandbekämpningssystem som använder gas-, skum- eller pulversläckningsmedel för alla typer av transporter som pansarfordon, båtar, bussar och tåg. Dessa system kan också levereras för skydd av maskineri och andra slutna utrymmen som kräver brandskydd.

Mer än bara släckarsystem

Med sin omfattande kunskap inom Motorsport-system, beslutade Lifeline sig för tillverka en rad säkerhetsbälten. Lifeline har designat och byggt sina produkter i Storbritannien och har därför valt att namnge utbudet av sina selar efter några av Storbritanniens legendariska racerbanor för att cementera det brittiska arvet.

Utöver säkerhetsbälten och brandsläckarsystem för racing, erbjuder Lifeline en uppsjö av produkter som är speciellt framtagna för att du som förare ska vara så trygg som möjligt under tävlingarna.

Vi på Autoracing är stolta över att vara generalagenten för Lifeline i norden och vi hjälper dig gärna med allt från att serva ditt släckarsystem till att välja rätt säkerhetsutrustning till din bil.
Tveka inte att höra av dig ifall du har några frågor eller funderingar.

 

 

Quick release rattnav i flyplansklassat aluminium

Quick release rattnaven från Lifeline är CNC-tillverkade ur anodiserat flygplansklassat aluminium för ordentlig styrka och hållbarhet.
Lifeline har även möjlighet tillverka skräddarsydda quick release rattnav för att passa alla just era behov, oavsett krav på diametrar och axlar. Hela rattstångsenheter kan även produceras vid behov.

Vissa Lifeline-quick release rattnav kan levereras med en förkopplad 8-vägs elektrisk kontakt för att möjliggöra användning av rattmonterade instrument eller växlar, och i 2,3,4,5,6,7,10, 14, 16 & 22 elektriska anslutningsarrangemang (ej förkopplade) för att passa olika förare och teams behov. Alla kontakter är tillverkade enligt IP50-specifikation.

Lifeline quick release rattnar finns i 5 olika modeller,

Touring car
Group N
Formula Car
Classic 9 hole
High Angularity

Släcksystem och handhållna släckare från Lifeline har en serviceintervall om vart annat år, detta för att säkerställa och uppfylla dem kraven som finns inom racingklasser vilket vi anser vara ett måste. Att serva sin släckare är inget man kan göra själv då detta utöver specialutrustning även kräven intyg från utbildad personal och en uppdaterad serviceetikett som monteras på släckaren för att säkerställa att systemet är fullt fungrande vid en eventuell olycka. Vi på Autoracing är certifierade av Lifeline efter utbildning av att serva, ombesörja och renovera släcksystem vilket gör att du med trygghet kan skicka in din släckare till oss för genomgång med eventuella åtgärder som behövs för att du som användare ska veta att ditt släcksystem fungerar om det så skulle behövas.

Klicka här för att komma i kontakt med oss gällande service av ditt släcksystem!