EBC Brakes - Specialister på bromsar för motorsport

 

EBC Brakes har expanderat snabbt inom fordonsindustrin och blivit världsledande inom motorsport. Med ett massivt utbud av högpresterande sport- och racing bromsbelägg samt bromsskivor. Nyligen lanserade EBC ytterligare ett banbrytande material med sitt ECO-vänliga Ultimax 2-bromsfriktionsmaterial som helt eliminerade alla tungmetaller och sulfider. Egen forsknings-/designavdelning, egen tillverkning, egen kvalitetskontroll, de bästa materialen och de bästa tillverkningsmetoderna borgar för hållbara, slitstarka och långlivade kvalitetskomponenter som är specialanpassade för hårt bruk i tävlings och gat sammanhang.

EBC Brakes tillverkar alla sina produkter i Europa och USA för att säkerställa högsta kvalitet; de anser nämligen att bromsar är en säkerhetsdetalj som man inte bör spara in på vad gäller funktion och kvalitet.

Alla produkter testas och prövas på fabrik innan de släpps på marknaden; de komponerar själva sina friktionsmaterial för bromsbelägg och både bromsskivor och bromsbelägg provas ut på fabrikens egna dynamometrar.

 Under åren har marknaden för bromsar sett många förändringar och många märken som kommer och går. EBC har starkt drivit sin filosofi att bromsbelägg och skivor är säkerhetsprodukter och är därför bäst gjorda för hand, för att maximera fokus på hög kvalitet snarare än pris besparingar. De är utvecklade och producerade fortlöpande i deras egna anläggningar, för att säkerställa att den höga kvaliteten hålls. EBC är övertygade om att det är dumt att tumma på säkerheten för att spara några få kronor på bromsbelägg och bromsskivor.

 

 

 

TA MED SÄKERHETEN I DITT ÄVENTYR

 EBC Brakes har ett vidtäckande och brett sortiment av bromsskivor och bromsbelägg med olika friktionssammansättning för att tillgodose olika körförhållanden och belastningar.

EBC Brakes produkter är endast tillverkade i Europa och USA för att kunna bibehålla en hög och jämn kvalitetsnivå på alla bromskomponenter. Typer av tillverkade bromsbelägg inkluderar aramidbromsbelägg, sintrade bromsar, keramiska bromsbelägg och bromsbelägg med lång livslängd. EBC bromsskivor omfattar bromsskivor av gjutjärn eller bromsskivor för bilar, bromsskivor av rostfritt stål för motorcyklar, samt bromsbelägg och skivor för ATV.

EBC tillhandahåller bromsbelägg i olika kategorier för olika körsätt och användningsområden. Allt från bättre ersättare för gatbilens orginal bromsar till rena racing belägg, specialanpassade för tävlingsbruk. Bromsbeläggen är tillverkade med EBC Brakes egna unika friktionsmaterial för respektive bromsbeläggskategori, för att kunna ge dig de bästa beläggen för ditt ändamål. Varje typ av bromsbelägg är med andra ord anpassad för den belastning och det temperaturområde de kommer att utsättas för. De är tillverkade av friktionsmaterial som har lång livslängd, som inte skadar eller sliter ner bromsskivorna i förtid och inte producerar skadligt bromsdamm.

Bromsskivorna är tillverkade av bästa material enligt de finaste toleranserna. Noggrant kontrollerad ythärdning och högsta tillåtna spel på ner till 0,05 mm. EBC Brakes bromsskivor levereras med den senaste ytbehandlingen i branschen; svart termisk yta som motstår korrosion och värme på bästa sätt. Bromsskivorna finns i olika kategorier beroende på användningsområde; Premium skivor med full bromsyta samt olika kategorier av slitsade sport skivor som håller en lägre temperatur.

PRESTANDA BROMSSLANGAR - 
KVALITET, KÄNSLA OCH BÄSTA BROMSFÖRMÅGA!

EBC’s helt nya sortiment av bromsslangar är tillverkade av högsta kvalitet och erbjuder ett av de mest omfattande sortimenten på marknaden. Bromsslangar från EBC är tillverkade med bästa precision av högsta materialkvalitet. Flätad PTFE-slang av rostfritt stål. EBC använder inte mjuka stål- eller aluminiumkomponenter i sina bromsslangar. Istället används rostfritt stål för varje komponent, eftersom materialet ger maximal kvalitet vad gäller hållfasthet och korrosionsbeständighet. EBC-bromsledningar är konstruerade och byggda för att hålla och därav erbjuds livstidsgaranti. EBC-bromslangsspaket levereras 100% färdiga och det inkluderar helt nya banjobultar av rostfritt stål. Alla bromsslangar från EBC är konstruerade

i Storbritannien genom högsta precisionsarbete. De trycktestas fullt monterade och inte som lösa komponenter för att säkerställa funktion och kvalitet.
EBC har dessutom ett av de bredaste utbuden av tillbehör att välja mellan, vilket garanterar en perfekt passform för varje fordonstillämpning. EBC-bromsslangar följer identiskt utförande som original och inga genvägar, för att säkerställa en passform i världsklass.

 

 

Ultimax2

Bromsbelägg av premiumkvalitet som ersättning för original och uppgradering av bromsverkan för gatbilar vid normalt bruk. Maximal bromsverkan redan vid kalla/låga temperaturer och fuktig väderlek. Non-metallic friktionsmaterial som inte innehåller metallfibrer gör den skonsam mot bromsskivorna och ger gnisselfria bromsar. Producerar minimalt med bromsdamm. En miljövänlig bromskloss; innehåller inga sulfider.

•  Maximal bromsverkan vid låga temperaturer.
•  Perfekt för vardagskörning.
•  Motsvarar originalbelägg.
•  Rekommenderad skiva: EBC Premium.

 

 

Green Stuff

Bromsbelägg med upp till 15% förbättrad bromsverkan på lättare gatbilar. Ger maximal bromsverkan redan vid lägre farter. Ett mjukare friktionsmaterial ger bra känsla i bromspedalen och ett kraftigare bromsgrepp utan att nöta/slita på bromsskivorna i högre grad. God livslängd med väldigt lite bromsdammsutveckling.
Idealisk för lättare/mindre bilar.

•  Bra instegsmodell för uppgradering av belägg.
•  Maximal bromsverkan redan vid lägre farter.
•  15% förbättrad bromsverkan jämfört med original.
•  Rekommenderad skiva: USR

 

Red Stuff

Specialanpassade keramiska bromsbelägg för större sedaner/personbilar. Ger upp till 20% förhöjd bromsverkan samt minimal bromsdammsutveckling. Ingen fadeverkan trots upprepade inbromsningar. Sliter/nöter ej på bromsskivorna mer än normalt. Perfekt för större och tyngre personbilar.

•  Avsevärd uppgradering av belägg för gatbruk.
•  Gjorda för aktiv gatkörning.
•  Upp till 20% förbättrad bromsverkan jämfört med original.
•  Rekommenderad skiva: GD- turbo groove

  

Yellow Stuff

Yellowstuff är specialanpassad för snabba gatbilar, race och drifting med ett högfriktionsmaterial som ger 30% ökad bromsverkan. Ingen som helst fadeverkan; perfekt för snabba bilar. Behåller sina bromsegenskaper trots ständiga hårda inbromsningar; rekommenderas för kortare tävlingsbanor och race. Minimal nedslitning av bromsskivorna. Det medelhårda friktionsmaterialet känns stadigt och bra i pedalen. Hög friktion redan som kalla och ytterligare förbättrad bromsverkan vid högre temperaturer.

•  För snabba gatbilar, race och drifting.
•  Idealiska för snabb gatkörning och bana.
•  30% förbättrad bromsverkan jämfört med original.
•  Rekommenderad skiva: GD- Turbo Groove

 

Blue Stuff

Bluestuff NDX är bromsbelägg med högt friktionsvärde; rekommenderas till aggressiv gatkörning och viss bankörning. Friktionsmaterialet i Bluestuff har rönt stora framgångar på tävlingsbanor och erbjuds nu även för gatbilar. Största fördelen med Bluestuff bromsbeläggen är deras bromsverkan redan vid kalla/låga temperaturer och den progressiva bromskänslan. Sliter inte på bromsskivorna mer än normalt.

•  För snabba gatbilar och tävlingsbilar.
•  För snabb gatkörning, bandagar och kortare race.
•  Bra bromsverkan redan vid låga temperaturer.
•  Rekommenderad skiva: BSD

 

Orange Stuff

EBC Brakes Full Race bromsbelägg är framtagen för medium till långa tävlingsbanor. Enorm bromskraft tack vare högfriktionsmaterialet beläggen är uppbyggda av. Ytterst värmetålig. Snabbt inslitning mot bromsskivorna tack vare förtorkat friktionsmaterial minimerar inkörningsperioden. Reducerad förslitning av bromsskivorna. Effektiv bromsverkan redan vid låg temperatur gör dessa bromsbelägg lämpliga även för gatbilar.

•  För banbilar och tävlingsbilar.
•  För ren bankörning och race.
•  Enorm bromskraft med hög värmetålighet.
•  Rekommenderad skiva: BSD

 

RP-1 Racebelägg

EBC Brakes Racings dedikerade motorsportsbelägg RP-1™ kombinerar hög prestanda med enastående modulering och kontroll, vilket resulterar i ett racebelägg som känns unikt jämfört med andra bromsbelägg.
RP-1™ är kapabel att arbeta vid temperaturer upp till 750℃ utan att mattas av. Till skillnad från många andra ban-/racebelägg på marknaden har RP-1™ emellertid en progressiv respons, som ger bättre känsla under varje inbromsning.
Den något lägre friktionsnivån hos RP-1™ gör att bromspedalen kan arbetas hårdare, vilket är särskilt fördelaktigt för bilar som har “över-servo-känslan” från fabrik (till exempel: Mk7 VW Golf GTI, BMW M-bilar, Audi RS modeller osv.)
RP-1 ™ är särskilt lämplig för bilar som inte har ABS, där ett korrekt gensvar är viktigt för att undvika att ett hjul låses under bromsning.
(Ej godkända för gata)

•  För banbilar och tävlingsbilar.
•  För tävling och ren bankörning.
•  Lägre friktionsnivå, Snällare initialt bromssvar.
•  Rekommenderad skiva: SG2F Flytande skivor

 

RP-X Racebelägg

Efter den oerhört framgångsrika lanseringen av RP-1™ utökar EBC Brakes Racing sitt bromsbeläggssortiment för motorsport med introduktionen av deras senaste ultra-högpresterande ban- & racebelägg, RP-X™.
RP-X ™ är kapabel att arbeta vid temperaturer upp till 850 utan att mattas av, men har en något högre genomsnittlig friktionsnivå än RP-1. RP-X™: s högre friktionsnivå ger ett starkare initialt bromssvar och mer kraft under inbromsning, för en reducerad pedalinsats jämfört med RP-1™. Den högre friktionsnivån och högre initiala bromsverkan betyder att RP-X ™ är väl lämpad för under-servo-fordon (till exempel: R35 Nissan GT-R och Porsche GT-modeller).
Eftersom dessa bilar har ett bromssystem med en mer progressiv känsla, kommer det aggressivare materialet i RP-X passa bättre för att få rätt känsla vid varje inbromsning.
(Ej godkända för gata)

•  För banbilar och tävlingsbilar.
•  För tävling och ren bankörning.
•  Högre friktionsnivå, Aggresivt initialt bromssvar.
•  Rekommenderad skiva: SG2F Flytande skivor.

Premium

Premium bromsskivor är tillverkade av bästa material till 150 N/m2 styrka. Precisionsbearbetad bromsyta med CNC metod till yttolerans understigande 0,05 mm. Hel bromsyta. Svart värmetålig termisk ytbehandling motstår korrosion.

USR

Precisionstillverkade slitsade bromsskivor vars främsta egenskap är att de är extemt tysta. Ger förbättrad bromsverkan och längre livslängd vid användning tillsammans med lämpliga EBC bromsklossar.

GD-TURBO GROOVE

Precisionstillverkade slitsade bromsskivor vars främsta egenskap är att de inte alstrar lika mycket värme som andra bromsskivor. Ger förbättrad bromsverkan och längre livslängd vid användning tillsammans med lämpliga EBC bromsklossar.

BSD

Bromsskivor med unikt formade slitsar hjälper till att snabbt transportera bort heta gaser från bromsytorna. Resultatet blir svalare bromsar och bromsklossar som ligger absolut plant mot bromsskivorna. Reducerar även vindljudet från bromsarna. Tillsammans med lämpliga EBC bromsklossar uppnås snabbare inbromsningar, svalare bromssystem och häftigt utseende.

SG2F Flytande skivor

EBC Brakes Racings nya sortiment av helt flytande 2-delade bromsskivor, tar högpresterande bromskomponenter till en ny kvalitetsnivå.
Efter ett omfattande utvecklingsprogram, tusentals timmars dynotestning och byggandet av en helt ny produktionslinje, kan EBC stolt lansera ett nytt sortiment av högpresterande 2-delade flytande bromsskivor. 
Under det nybildade varumärket: EBC Brakes Racing.

När EBC startade detta projekt var målet tydligt: att utveckla de bästa flytande bromsskivorna för motorsport på marknaden. Komponenterna och tekniken som används i dessa bromsskivor exemplifierar denna strävan efter den ultimata och absoluta kvaliteten, och kulminerar med en bromsskiva som uppfyller de högsta bromskraven för moderna, högpresterande väg- och racerbilar.

Dessa bromsskivor är tillgängliga via 3 olika köpalternativ:
1. "SG2F"-skivor som fungerar som en direkt ersättning för fordon där 2-delade bromsskivor är monterade som standard, t.ex. Nissan GT-R (R35). Om fordonet redan har en 2-delad stiftsdrivad bromsskiva som originalutrustning, ersätter EBC: s SG2F uppgradering sömlöst pin-bromsskivan med en helt flytande 2-delad skiva, utan att det kräver några modifikationer på bilen.
2. “SG2FC”-bromsskivor som uppgraderar originalbromsskivor till högpresterande 2-delade flytande bromsskivor*, t.ex. Ford Focus RS (mk3), Honda Civic Type R (FK8)
3. "SG2FK"-skivor som ingår i EBC Brakes Racing's Balanced Brake Kits™.
* Alla “SG2FC”-bromsskivor ersätter sömlöst originalbromsskivorna och är utformade för att passa med OEM-bromsok och belägg utan modifikation.

 

   


EBC Racing High Performance bromsslangar

EBC Brakes sortiment av högpresterande stålomspunna bromsslangar är tillverkade i Storbritannien där de genomgår hårda tester för att uppfylla de höga graven som ställs på racingkomponenter.

EBC Racings bromsslangar är 100% trycktestade, villket innebär att de garanterat är läckagefria och den stålomspunna designen ger en fastare och mer responsiv känsla jämfört med bromsslangar av gummi.

Alla EBC Racing bromsslangar uppfyller inte bara deras egna strikta standarder, utan de är också godkända av TÜV, DOT, ADR och ISO.

Alla bromsslangar som sälja av EBC är en direkt ersättare av den ursprungliga tillverkarens bromsslangar, därför passar de första gången, varje gång - utan behov av justering av vinklar eller användning av universalbeslag som inte passar.


•  100% brittisk tillverkad produkt
•  Varje produkt trycktestas individuellt efter montering
•  Förbättrar bromsens känsla och modulering
•  Livstidsgaranti mot fabriksfel
•  Identisk passform jämfört med originalslangarna