BORLA Avgassystem - Pionjärer inom avgassystem

BORLA® PERFORMANCE INDUSTRIES är en pionjär och ledare inom design och tillverkning av avgassystem i rostfritt stål.

De började för fyra decennier sedan som tillverkare av avgassystem för sådana "klassiker" som Rolls-Royce och Ferrari och har utvecklats till den främsta tillverkaren för dagens prestandafordon, för gatan, off-road och racing.

BORLA® har åtagit sig att tillhandahålla avgasprodukter i världsklass som överträffar deras kunders förväntningar. För detta ändamål är deras anläggning komplett med ett toppmodernt test- och utvecklingscenter där de kontinuerligt förbättrar deras tillverkningseffektivitet och standard. BORLA har banat väg för en mängd förbättringar i utformningen av prestanda-avgassystem. Borla har för närvarande många amerikanska patent för innovativa avgassystems tekniker, och företaget har vunnit många "Bästa nya produkt" utmärkelser i branschen. Varje BORLA® Cat-Back™ system, Header och Axel-Back är tillverkad av austenitiskt rostfritt stål (överlägsen 409 eller aluminiumiserat stål) med mandrel-böjda rör, helsvetsade konstruktioner, och är utformade för korrekt passform och enkel installation. Över 40 års erfarenhet och noggrant sammanställd teknik ger dess ultimata kraft och uthållighet.

Prestandafördelarna med en BORLA® är allmänt erkända. De bästa motorbyggarna i racingvärlden förlitar sig på BORLA® avgassystem för maximal prestanda. I själva verket ligger BORLA® i spetsen för utvecklingen mot ansvarsfull racing med deras kompletta sortiment av patenterade, pris- och race-vinnande racingdämpare som inte bara bibehåller en racermotors effekt, utan i vissa fall faktiskt ökar effekten. Denna teknik ingår i BORLA®´s avgassystem för gatan, vilket ger en genomsnittlig ökning av 7-10 hästkrafter och ökat vridmoment när du stampar ner pedalen, och ger förbättrad bensinförbrukning vid marschfart.
 

 

Idag, kan det vara förvirrande att välja ett prestanda avgassystem. En vanlig missuppfattning är att "större är bättre". Många entusiaster, och tillverkare lika så, verkar tro att en mycket stor rördiameter är det enda sättet för att få prestanda i en muskelbil, medan BORLA® har upptäckt att för gatubruk, så stjäl stora rör effekt, både genom att bromsa avgashastighet och genom att kyla avgaserna. Att avgaser kan lämna avgasporten med temperaturer på 1500 grader eller mer, och sedan vara nedkylda till 150 grader i slutröret - är ett tecken på att effekt har gått förlorad. Hastighet och oavbrutet flöde är de verkliga prestandaskapande faktorerna. Dessutom är det det lågfrekventa området som har energi (ljudet du kan känna inuti bilen); stora rör ökar de låga frekvenserna, vilket gör ett obehagligt dånande ljud. Ett BORLA® avgassystem, å andra sidan, är utformat för mindre begränsning, för att hålla hastigheten och frekvensen hög så att huvudljudet är bakom avgasröret.

Moderna bilar och lastbilar som är datorstyrda och ”självlärande” kan ta en del tid (700-900 km) på sig innan datorn ”uppdaterat” sig för att de förbättrade flödesegenskaperna hos ditt nya BORLA® avgassystem ska återspeglas. 
Det distinkta utseendet på BORLA´s unika Intercooled Tips™ är en vanlig syn på show bilar samt de hetaste gatubilarna runt om i världen. BORLA erbjuder faktiskt det bredaste utbudet av utsläppsrättsliga avgassystem på marknaden. 
Vi rekommenderar att du installerar ditt BORLA® hos en professionell verkstad. Men om du väljer att göra det själv, räkna med cirka två timmar för en systeminstallation och cirka sex timmar för en header installation. Jämför sändningsinnehållet med leveranslistan innan du börjar och se till att tipsen radas upp, arbetar och drar åt mot fordonets framsida.

Ta en titt i vår butik så hittar du säkert rätt Borla-avgassystem till din bil.