Bli testförare

Testförare för EBC-Racing

I samarbete med EBC-Racing har du chansen att bli en av 10st testförare av deras nya Racebelägg RP-1 & RP-X. För att delta i tävlingen ska du dela & gilla Autoracing på Facebook samt kommentera vårt tävlingsinlägg med vilken bil du vill testa beläggen på.

 

Vi kommer sedan dra 10st vinnare som ges chansen till att testa antingen RP-1 eller RP-X på sin bil. Förutsättningar för att du ska kunna testköra är att du har tillgång till en bilmodell eller Racing-ok som EBC-Racing har RP-1/RP-X-belägg till. Du kommer även få ett formulär att fylla i din feedback av dessa för att skicka i retur till oss.

 

Tävlingen pågår fram till och med den 16/4-2021. Vi kontaktar och presenterar vinnarna via Facebook och kommer även presentera dom här på Autoracing.se.

Mer information och egenskaper för RP-1 och RP-X finner du längre ner på sidan och även en genväg till applikationslistan för vilka Bilar och Racing-ok dessa finns till.

 

Om ni har några frågor om tävlingen är ni välkomna att kontakta oss via telefon: 08-474 50 70, mejl: info@autoracing.se, eller chatt.

/Lycka till önskar vi på Autoracing!

 

RP-1 Racebelägg

EBC Brakes Racings dedikerade motorsportsbelägg RP-1™ kombinerar hög prestanda med enastående modulering och kontroll, vilket resulterar i ett racebelägg som känns unikt jämfört med andra bromsbelägg.
RP-1™ är kapabel att arbeta vid temperaturer upp till 750℃ utan att mattas av. Till skillnad från många andra ban-/racebelägg på marknaden har RP-1™ emellertid en progressiv respons, som ger bättre känsla under varje inbromsning.
Den något lägre friktionsnivån hos RP-1™ gör att bromspedalen kan arbetas hårdare, vilket är särskilt fördelaktigt för bilar som har “över-servo-känslan” från fabrik (till exempel: Mk7 VW Golf GTI, BMW M-bilar, Audi RS modeller osv.)
RP-1 ™ är särskilt lämplig för bilar som inte har ABS, där ett korrekt gensvar är viktigt för att undvika att ett hjul låses under bromsning.
(Ej godkända för gata)

•  För banbilar och tävlingsbilar.
•  För tävling och ren bankörning.
•  Lägre friktionsnivå, Snällare initialt bromssvar.
•  Rekommenderad skiva: SG2F Flytande skivor

 

RP-X Racebelägg

Efter den oerhört framgångsrika lanseringen av RP-1™ utökar EBC Brakes Racing sitt bromsbeläggssortiment för motorsport med introduktionen av deras senaste ultra-högpresterande ban- & racebelägg, RP-X™.
RP-X ™ är kapabel att arbeta vid temperaturer upp till 850 utan att mattas av, men har en något högre genomsnittlig friktionsnivå än RP-1. RP-X™: s högre friktionsnivå ger ett starkare initialt bromssvar och mer kraft under inbromsning, för en reducerad pedalinsats jämfört med RP-1™. Den högre friktionsnivån och högre initiala bromsverkan betyder att RP-X ™ är väl lämpad för under-servo-fordon (till exempel: R35 Nissan GT-R och Porsche GT-modeller).
Eftersom dessa bilar har ett bromssystem med en mer progressiv känsla, kommer det aggressivare materialet i RP-X passa bättre för att få rätt känsla vid varje inbromsning.
(Ej godkända för gata)

•  För banbilar och tävlingsbilar.
•  För tävling och ren bankörning.
•  Högre friktionsnivå, Aggresivt initialt bromssvar.
•  Rekommenderad skiva: SG2F Flytande skivor.